X
Confort pentru gravida de mine
Motherhood

Confort pentru gravida de mine

mai 23, 2016 0

Fiecare femeie însărcinată are nevoie de confort pe toată perioada sarcinii. Eu descopăr pe zi ce trece lucruri și activități care-mi fac viața mai ușoară, să zicem. De unele obiecte dătătoare de confort nu știam, dar corpul meu a știut ce e mai bine pentru el, inevitabil solicitându-le. Lista mea arată cam așa:

  • Încălțămintea comodă – este un must have în sarcină. Mă refer aici la cea joasă, de preferabil fără șireturi. Cam după 5 luni aplecatul este un lux în sarcină. La unele femei li se mărește piciorul și găsesc destul de greu încălțăminte. Eu am purtat bocanci astă iarnă de la Stone Creek, iar primăvara am alternat oxforzii de la Ana Pârvan cu pantofi sport de la Ecco și cu două perechi de ghetuțe de la Prego. Pentru vară mă așteaptă cele mai comode sandale de la Aerosoles pe care le-am luat anul trecut din Barcelona.
  • Haine de gravidă și tricourile lui. 😀 Cea mai bună investiție în sarcină au fost blugii cu marsupiu comandați de pe bonprix.ro pe care i-am purtat în neștire. Am avut noroc că mi-au mai venit și câteva haine din garderoba proprie și, în completare, mi-am mai luat câteva bluze și tricouri de la H&M. Prin casă și la sală cele mai bune tricouri au fost ale lui. Am intrat în ele la fix. 😉
  • Perne – multe perne. Inițial, am dormit cu 3 perne micuțe și una mare. Cea mare sub cap, una mică între genunchi, una sub burtică și alta pe cap (defect rămas din facultate, pentru ca eram 5 fete în cameră și de multe ori îmi asiguram liniștea punând perna pe cap 🙂 ). Imaginați-vă cât mă luptam cu ele toată noaptea, atunci când voiam să mă întorc de pe o parte pe alta. Salvarea a venit de la prietena mea, care mi-a dat în dar o pernă lungă și subțire, sub forma literei C, multifuncțională, care satisfăcea toate cele 3 nevoi.
  • O toaletă aproape. E un subiect care devine tot mai disputat, pe măsură ce crește burtica și te duci tot mai des la baie. Problema apare când ești în deplasare și benzinăriile sunt rare pe traseu. 🙂 Am pățit chiar în călătoria de Paște, să nu fie o benzinarie pe o bună parte din drum.
  • Mașina. Un real ajutor în deplasare. Eu din luna a 4-a am început să nu mai port centura, nici la volan și nici în dreapta. Ce-i drept, conduc mult mai precaut.
  • Masaj și gimnastică. Mergeam la Zumba de 2 ori pe săptămână ,câte două ore, înainte să rămân însărcintă. În primul trimestru de sarcină, am stat cuminte, iar după ce medicul Chadi Muheidli mi-a dat acordul, am început gimnastica și masajul de gravidă la Motherhood, chiar la mine în cartier.
  • O cadă cu scăunel. Când ne-am mutat în noul apartament am avut surpriza să constatăm că dezvoltatorul pusese în baie o cadă pe colț, care avea și un loc, ca un scaunel, unde poți face duș stând în șezut. Ceea ce în sarcină este o binecuvântare să te așezi și să te ridici fără prea mare efort.
  • Uleiuri și cosmetice soft. Am tot citit pe forumuri de mămici că e bine să folosesti uleiuri cât mai naturale pentru hidratarea pielii și mai ales pentru prevenirea vergeturilor. Imediat mi-am achiziționat unt de shea, ulei de cocos și ulei de migdale. Dintre toate, sunt cea mai mulțumită de uleiul de cocos cu care mă împac cel mai bine. Pentru spălat, folosesc un gel de duș soft de la Le Petit Marseillais, îl prefer pe cel cu nectarine și piersici albe.  Doar șamponul nu l-am schimbat. Am ramas tot cu Elseve pentru păr vopsit.

Pentru confortul fizic, cam acestea sunt opțiunile mele. Contează enorm cum hrănești și psihicul. Pentru asta există familie, prieteni, cărți, cursuri și diferite articole pe internet. Rețeta mea, într-un articol viitor.

3

There are 0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *