X
Caietul mamei

Mama mea bucătăreasă

ianuarie 20, 2016 0

Mama mea este o femeie extraordinară. A crescut două fete minunate, a avut un serviciu care-i plăcea – asistentă medicală, se îngrijea de toată gospodăria de la Brănișca şi de grădina imensă. Acum este pensionară şi nu are stare, motivându-se constant, un lucru excelent, de altfel. De curând a învăţat cum să folosească o tabletă şi îi face plăcere să-şi vadă foştii colegi de muncă pe Facebook şi să mai caute vreo reţetă de prajitură, nu că nu ar şti o grămadă. Mama găteşte atât de bine, încât nu dau pe acasă de teamă să nu mă îngraş, la ce mâncare bună face. De sărbători pregăteşte 6-7 feluri de prăjituri şi organizează prepararea acestora cu lux de amănunte, într-o zi coace foile la toate, apoi în altă zi prepară cremele şi le umple.

Secţiunea „Caietul mamei” i-o voi dedica ei. Cu ea am învăţat să fac primele mâncăruri, deşi nu-mi plăcea să stau pe lângă ea când gătea pentru că tot timpul era agitată. Preferam să mă uit şi să fur informaţia şi să gătesc în lipsa ei. Apoi mândră îi dădeam să guste. De asta am pus praf de copt în prima mea spumă de căpşuni :D, pentru că am făcut-o când mama era la serviciu.

Ulterior, stând în cămin, mi-a prins bine să ştiu să gătesc pentru că economiseam o bună parte din venitul lunar primit de la ai mei. Categoria „Caietul mamei” vine de la faptul că mama a stat într-o iarnă întreagă să scrie cu PIXUL, un caiet de cca. 50 de pagini, faţă-verso, cu un rezumat de reţete încercate de ea din mai multe cărţi de bucate şi care au avut succes la public. 🙂 Încă nu l-am parcurs, urmează. Sper să înţeleg ce scrie, pentru că mama are un scris de doctor. 🙂

Rând pe rând, îmi propun să gătesc reţetele din Caietul mamei din respect pentru mama mea, Dorica, dar şi pentru că îmi place să gătesc şi să-i încânt pe cei dragi mie cu preparate gustoase. Pe curând cu prima reţetă din caiet!

10

There are 0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *