X
Primul meu trimestru de sarcină
Motherhood

Primul meu trimestru de sarcină

martie 14, 2016 0

Ne doream foarte mult un copil și încercam de câteva luni bune să rămân însărcinată. Încercarea a venit după un consult ginecologic care m-a speriat puțin, doctorița la care fusesem mi-a spus că am un chist și ca sunt foarte puține șanse să se întâmple minunea. Mi-am propus să încerc până la finalul anului 2015, iar dacă nu se întâmplă nimic, să merg și să rezolv problema. În agitația cotidiană, am uitat de acest aspect și, cumva, mă resemnasem că va trebui să fac o intervenție la începutul anului 2016.

În decembrie, ne-am mutat într-un apartament mai mare. Am resimțit intens efortul mutării, mă simțeam tot mai obosită și fară vlagă. Pentru că, la un moment dat, mi-am dat seama că nu poate fi starea mea, așa, doar de la cărat lucruri, am cumparat într-o seară un test de sarcină.  Am aflat că sunt însărcinată de ziua unei prietene dragi, pe 11 decembrie 2015. O seară plină de emoție și gânduri, o mie!

În următoarea săptămână, am mers la un doctor, tot așa recomandat de o prietenă, Dr. Muheidli Chadi. Un doctor specializat pe cazuri foarte dificile și cu o rată de succes excelentă. Mie tot nu-mi venea să cred că sunt însărcinată, iar primele bătăi ale inimii bebelușului m-au impresionat extraordinar de tare. Nu vă pot explica sentimentul!

La scurt timp după confirmarea medicului, au început grețurile și starea de oboseală tot mai accentuată. Mă deranjau foarte multe mirosuri, de la parfumuri, detergenți, mâncăruri și până la mirosul din supermarket. De multe ori am intrat să cumpăr ceva și nu puteam să stau din cauza senzației de rău. Luna ianuarie am dormit-o toată, efectiv așa am avut impresia, ajungeam de la birou în jurul orei 18.30-19.00, iar cel târziu la ora 20.00 dormeam deja. Cam 11-12 ore pe noapte, I know, a lot! Ca pofte, inițial am simțit nevoia să mănânc foarte multe chestii reci, mai ales din frigider. Când am fost de Crăciun acasă, am mâncat compoturile direct din cămara alor mei, unde cred că era mai frig ca-n frigider. Tot în primul trimestru de sarcină, mi-am făcut un obicei din a bea o limonadă pe stomacul gol în fiecare dimineață, ceea ce mă energiza și mă și ajuta să trec cu brio peste senzația de greață.

Ca pofte mai speciale, de exemplu tânjeam dupa Schweppes Bitter Lemon, suc pe care nu l-am suportat înainte de sarcină și, bineînțeles, Coca-Cola (știu că e interzisă, dar optam pentru varianta Zero, parcă nu sună atât de nociv…). Mi-au confirmat mai multe mămici că au băut Cola toată sarcina, deci, parcă nu m-am  mai simțit atât de vinovată. 😀 Ca să scap de senzația de greață, am început să mănânc odată la trei ore ca să țin stomacul ocupat. Nicio zi nu semăna cu cea anterioară, îmi era rău fie dimineața, fie seara, sau chiar la prânz.  Sorin tot încerca să găsească cauzele de la care îmi era rău: e de la ceapă, e de la mirosul de canalizare, e de la mirosul de pește, e de la portocală etc. Încerca, săracul, să elimine orice factor care ar putea să-mi provoace greață. Eu îl calmam de fiecare dată și îi spuneam că e de la SARCINĂ! 🙂

Cam așa a fost primul meu trimestru de sarcină, destul de dificil și obositor. După ce mi-au trecut grețurile, a fost altă poveste, una optimistă. Stay tuned! 🙂

7

There are 0 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *